Doç. Dr. Nurullah Ermiş

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bize Mesaj Yazın...

Uluslararası Hastalar : 00 90 544 677 35 66 - +2130675004735

Skolyoz ve Yüzme

Skolyoz ve Yüzme

Skolyoz düzelme ihtimali olan bir hastalıktır. Özellikle düşük derecelerde ki eğriliklerde sağlanan başarı umut vericidir. Yüzme, pilates ve fitness çalışmalarının gereken şekilde hazırlandığı takdirde bu hastalıkta etkili olduğu pek çok vaka da gözlemlenmiştir. Tamamen düzelme kişinin doktor takibi altında olması, derecesi ve doğru antrenman programına bağlı olarak kişiden kişiye fark gösterir.

Yüzme yapacak kişinin antrenör tarafından değerlendirilmesi, duruşun değerlendirilmesi ile yapılır. Hangi omuzun yukarıda hangi omuzun aşağıda olduğuna bakılır. Tek taraf veya çift taraf eğrilik antrenman da fark yaratır. Yüzme de kullanılacak sitiller düşük tarafta ki omuz için güçlü uzanmalarla serbest stil tek kol çalışması, yüksekte olan omuz un kolu için tek kol sırt üstü çalışma ile planlanmalıdır. Öğrencinin yaşı, derecesi, spor yapma kapasitesi hazırlanacak antrenmana yön verir.

Barfiks çalışmalarında ki düşük omuza uygulanan uzanma ve germe, yüzme de serbest stilde tek kol çalışması olarak yansır. Yüksekte kalan tarafın sırt üstü kol çalışması ile antrene edilmesi mantığı, dışa çıkık kürek kemiğinin içeriye, sırta doğru itilmesi mantığından hareketlidir. Bu çalışma kifoz dada uygulanabilir.

Sadece yüzme, her derece de (10 dereceden 40 dereceye kadar uygulanmakta) başarılı olamayabilir. Yüzmenin yanında pilates ve uzman eğitmen kontrolünde hazırlanan Fitness programları da sırt ve göğüs kaslarının gelişimi ile omurgaya destek verir.

Düzenli antrenman yapan öğrencinin antrenmanla paralel, gereken kassal gelişim için doğru beslenme sistemine de ihtiyacı vardır. Bir spor ve beslenme uzmanından alacağı yardımla(diyetisyenler bu konuda antrenman bilgisi olan ve sporcuyla çalışmış uzmanlardan seçilmelidir) doğru beslenme ile ilgili de destek almalıdır. Spor ve beslenme uzmanlarının bu konuda ki en büyük artısı, antrenman bilimine vakıf olmaları ve yapılan antrenman yöntemine uygun ihtiyaç tespitinde bulunabilmeleridir. ..

Skolyoz omurga eğriliği her 10 kız çocuğundan birinde veya her 20 erkek çocuğundan ikisinde, fark etmeksizin bununla doğan veya sonradan olan yüzlerce kişinin kaderi…

Çocuğunuzu şekilde ki gibi eğin, arkasına geçip sırtına bakın, bir tarafın diğerinden yüksek te olup olmadığına dikkat edin. Yükseklik resimde ki kadar bariz olmayada bilir. Ön tarafından bakıldığında her iki göğsün dengesi de size fikir verecektir.

Sırt üstü yüzmeniz ve özellikle de alçakta kalan kısmın güçlenmesi için tek kulaç atarak yüzmeniz gerekiyor. Hafta da en az 3 gün, ortalama 30 dakika ila 1 saat arası düzenli çalışma ile, ameliyat olmadan bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.